Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Margin trading: hoe werkt het & wat zijn de risico’s?

Margin trading: hoe werkt het & wat zijn de risico’s?
3 sep 2021 om 14:21

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Margin trading refereert naar beleggen met geleend geld. Het gebruik van geleend geld wordt ook wel leverage genoemd, het zorgt namelijk voor een hefboomeffect. Beleggen met margin is populair, want het stelt je in staat om meer financiële producten, zoals aandelen, opties of futures, te kopen dan dat je aan geld beschikbaar hebt.

Beleggen met geleend geld klinkt aantrekkelijk en kan zorgen voor hogere rendementen. Echter, het brengt ook het risico van grote(re) verliezen met zich mee. In dit artikel bespreken we hoe margin trading werkt en zetten we de voordelen af tegen de risico’s.

In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen over margin trading:

Margin trading

Margin trading uitleg

Hoe werkt margin trading?

Margin trading is beleggen met geleend geld, waardoor er dus in feite een hefboom wordt gecreëerd. De hefboom bepaalt de belegger tot een bepaalde hoogte zelf, maar de werking van margin trading is het makkelijkst uitgelegd aan de hand van een voorbeeld:

Iemand met een marginrekeni

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.