Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: CM.com haalt met succes 100 miljoen euro op met uitgifte obligaties

Update: CM.com haalt met succes 100 miljoen euro op met uitgifte obligaties
2 sep 2021 om 16:14

CM.com heeft met succes 100 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van converteerbare leningen. Dit maakte het cloudsoftwarebedrijf donderdagochtend bekend.

De obligaties bieden een jaarlijkse coupon van 2,00 procent, hetgeen aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte is van 1,25 tot 2,00 procent.

De obligaties zijn te converteren naar aandelen voor een aanvankelijke prijs van 53,30 euro per aandeel. Dit zou een premie betekenen van 30 procent ten opzichte van de zogenoemde clearingprijs van 41,00 euro per aandeel.

De opbrengsten van de uitgifte zijn bedoeld voor algemene doeleinden, het versterken van de autonome groei en om het bedrijf meer flexibiliteit te bieden om strategische kansen aan te grijpen als die zich voordoen.  

Verder meldde CM.com ook dat de twee oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers 250.000 aandelen hebben verkocht. Deze aandelen werden verkocht voor 41,00 euro per aandeel.

Glabbeek en Gooijers zullen het geld dat zij ophalen met de verkoop van de aandelen gebruiken voor de aankoop van vastgoed rond de huidige CM-kantoren in Breda. Zo willen zij de toekomstige groei van CM kunnen faciliteren.  

Het aandeel CM.com sloot woensdag op 45,15 euro. Donderdagmiddag handelde het aandeel ruim 6 procent lager op 42,35 euro.

Update: om verkoop oprichters en koers toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.