Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips begint met reparatie en vervanging slaapapneu-apparaten

Philips begint met reparatie en vervanging slaapapneu-apparaten
1 sep 2021 om 06:56

AMSTERDAM (ANP) – Philips is in de Verenigde Staten begonnen met het repareren en vervangen van zijn apparaten tegen slaapapneu, waar schuim in zit dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. In vrijwel alle andere markten waar het zorgtechnologieconcern die machines verkoopt gaat de terugroepactie deze maand van start. Philips wil de terugroepactie binnen een jaar afronden. In totaal gaat het om 3 miljoen tot 4 miljoen apparaten.

De terugroepactie betreft beademingsapparatuur voor thuisgebruik door apneupatiënten. Het schuim dat in de apparaten zit om geluid te dempen kan gevaarlijk zijn. Niet alleen kan dat in kleine deeltjes breken, maar ook kan het bepaalde chemicaliën afgeven, bijvoorbeeld na contact met bepaalde schoonmaakmiddelen.

De gassen die dan vrijkomen en door de gebruikers kunnen worden ingeademd, zijn mogelijk kankerverwekkend. Ook kunnen patiënten hoofdpijn, irritatie en misselijkheid ervaren na blootstelling en mogelijk moeten overgeven.

Voor de terugroepactie heeft Philips de productie van de zogeheten DreamStation-apparaten opgevoerd. Normaal gesproken maakt het bedrijf er ongeveer 1,5 miljoen per jaar. Hoeveel apparaten gerepareerd kunnen worden, kon Philips niet zeggen. Het bedrijf zette al honderden miljoenen euro’s apart voor de terugroepactie.

Wat de gevolgen voor patiënten zijn, ligt volgens Philips aan de manier waarop de zorgaanbieder dat regelt. Het zorgtechnologieconcern regelt de vervanging en reparatie van de apparaten met die zorgaanbieders en zij regelen het contact met de klanten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.