Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk
31 aug 2021 om 09:09

AMSTERDAM (ANP) – Techinvesteerder Prosus neemt de Indiase betalingsdienstverlener BillDesk over. Daar telt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf 4,7 miljard dollar, omgerekend zo’n 4 miljard euro, voor neer.

Digitale betalingen nemen in India de komende jaren naar verwachting sterk toe. De komende drie jaar denkt de Indiase centrale bank dat 200 miljoen mensen extra er gebruik van gaan maken.

Prosus brengt BillDesk onder in zijn betalingsdienstentak PayU. Die is in ruim twintig snelgroeiende markten actief, zoals India, Brazilië en Nigeria, maar ook in bijvoorbeeld Oost-Europa en Rusland. PayU kocht al eerder betalingsdienstverleners in India, maar BillDesk is een van de grootste in het land. Bovendien sluiten de diensten die PayU en BillDesk aanbieden goed op elkaar aan.

Delivery Hero

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Indiase toezichthouder.

Prosus maakte verder bekend zijn belang in de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero uit te breiden. Die is nu net geen 25 procent en gaat met 2,5 procent omhoog. Delivery Hero is een branchegenoot van onder meer Uber Eats en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway en maakt het mogelijk voor mensen om in een app bij restaurants eten te bestellen dat dan door een koerier wordt thuisbezorgd.

Prosus, dat maaltijdbezorging als een van zijn belangrijkste groeimarkten beschouwt, ziet zijn belang in Delivery Hero als strategisch. De techinvesteerder geeft dan ook aan geen intentie te hebben om meer dan 29,99 procent van het Duitse bedrijf in handen te krijgen. Hoe veel geld er met de extra investering gemoeid is, laat Prosus niet weten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.