NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 31 augustus 2021 10:36

Energieleverancier Scholt Energy maakt beursgang in Amsterdam

VALKENSWAARD (ANP) - Energieleverancier Scholt Energy gaat in september een beursgang maken in Amsterdam. Er werd al langer gespeculeerd dat de onderneming uit Valkenswaard naar het Damrak zou gaan. Scholt Energy is een energieleverancier die gas en stroom levert aan zakelijke klanten.

Topman Rob van Gennip verwacht dat Scholt Energy door de beursgang meer bekendheid krijgt. "Dat draagt bij aan het aantrekken van nieuwe klanten en collega’s en ondersteunt daarmee onze groeistrategie", zegt hij.

Naast het leveren van energie helpt Scholt bedrijven met hun energietransitie. "Er is steeds meer vraag naar deze diensten vanwege het Europese Fit for 55-pakket", zegt Van Gennip. De Europese Unie wil het eerste grote economische blok worden dat tegen 2050 klimaatneutraal is. Op weg daarnaartoe moet de gemiddelde uitstoot van CO2 in 2030 met 55 procent worden teruggebracht ten opzichte van 1990. Scholt helpt klanten onder meer met het plaatsen van zonnepanelen op hun daken, de overstap naar elektrische voertuigen en met het besparen van energie. Het bedrijf beheert ook energieopslagsystemen.

Energieprijzen

De energieleverancier heeft 6500 klanten en verwacht dit jaar een omzet te boeken van 600 miljoen euro. Dat zou een flinke groei betekenen ten opzichte van de jaaromzet van 457 miljoen euro in 2020. Dat komt ook doordat de energieprijzen flink zijn gestegen. Het bedrijf produceert zelf geen energie maar is een onafhankelijk inkoper. Scholt weet ook de winstmarge te verhogen.

In 2020 bleef onder de streep een nettowinst over van 4 miljoen euro. Dat was hoger geweest als er geen afschrijving op klantrelaties was meegenomen.

Ruimte om te groeien

Het bedrijf is actief in de belangrijke thuismarkt Nederland maar ook in Duitsland, België en Oostenrijk. Er zijn op korte termijn geen plannen om dat aantal uit te breiden. "Er is meer dan voldoende ruimte om te groeien in de bestaande landen", aldus Van Gennip.

Scholt Energy werd in 2003 opgericht door Jan Scholt en bleef tot 2016 een familiebedrijf. Toen kocht de Nederlandse investeerder Waterland Private Equity een aandeel van 72,2 procent. Hoeveel aandelen worden aangeboden bij de beursgang wordt later bekendgemaakt.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Belgie, Nederland, Europa-werelddeel, Duitsland, Verenigde-staten, Damrak, Valkenswaard-plaats, Europese-unie

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2022

Grotere correctie AEX dreigt

januari 24, 2022

AEX, DAX en AMX, “Berengeweld” – 24jan22

januari 24, 2022

Bank of England maakt zich op voor renteverhoging

januari 24, 2022

Beursvisie week 3 2022. Hoe staat de beleggingsbarometer er voor? | Golden Crosses

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Roodgekleurde koersenborden

 • 16:20

  De 8 tips van het LYNX beleggersdebat op een rij: Wat zijn de interessante aandelen voor 2022?

 • 11:44

  AEX zet steunzone rond 755 punten onder druk en S&P 500 verzwakt

 • 08:38

  Wall Street kijkt uit naar rentebesluit na slechtste week sinds maart 2020

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Een nieuwe grondstoffensupercyclus?

 • 11:13

  Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?

 • 10:16

  De elfde editie van het LYNX Beleggersdebat trekt bijna 20.000 kijkers

 • 08:02

  U-turn op Wall Street en Netflix duikt 20% omlaag na cijfers

 • 16:51

  TA van Edward Loef – Zilver, goud en Newmont Mining

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 jan 16:35 Coinmerce

Intel komt met een energiezuinige Bitcoin mining computer

24 jan 13:31 Redactie

7 top aandelen voor 2022

24 jan 13:41 Redactie

Webinar: Dé 10 ETFs om in te spelen op belangrijke trends