Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Topman biotechnoloog Galapagos van plan om met pensioen te gaan

Topman biotechnoloog Galapagos van plan om met pensioen te gaan
30 aug 2021 om 20:52

MECHELEN (ANP) – Topman en medeoprichter Onno van de Stolpe van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos heeft plannen om met pensioen te gaan. Hij zal aanblijven tot een opvolger is gevonden, aldus Galapagos. Er is een zoektocht naar een vervanger begonnen.

Van de Stolpe was in 1999 een van de oprichters van Galapagos dat een notering heeft aan de beurs in Amsterdam. “In de afgelopen 20 jaar heeft Onno een van de belangrijkste biotechnologiebedrijven in Europa opgebouwd, en het bedrijf gebracht van een jonge start-up tot een beursgenoteerde onderneming die onlangs zijn eerste goedgekeurde medicijn lanceerde”, aldus Galapagos. Het gaat daarbij om een reumamiddel dat is toegestaan op de Europese markt.

Galapagos heeft de afgelopen tijd wel een aantal tegenslagen gehad. Zo werd eerder het reumamiddel in de Verenigde Staten niet goedgekeurd. Dat leidde bovendien tot een herziening van een grote deal met de Amerikaanse farmaceut Gilead. Daarbovenop kreeg het bedrijf een tegenvaller te verwerken bij een test naar een middel tegen longfibrose.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers UMG

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.