Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Orkaan Ida kan verzekeraars minstens 15 miljard dollar kosten

Orkaan Ida kan verzekeraars minstens 15 miljard dollar kosten
30 aug 2021 om 19:52

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De orkaan Ida die het zuiden van de Verenigde Staten heeft getroffen, kan verzekeraars minstens 15 miljard dollar, omgerekend 12,7 miljard euro, aan schade gaan kosten. Maar analisten sluiten niet uit dat de kosten voor verzekeraars kunnen oplopen tot 20 miljard dollar of zelfs meer.

Het gaat nu nog om vroege inschattingen en bij orkanen uit het verleden zoals Katrina in 2005, werd de werkelijke omvang van de schade pas na dagen duidelijk. Orkanen richten ook in het binnenland vaak veel schade aan. De zuidelijke staat Louisiana wordt vooral hard getroffen. Vrijwel niemand in de staat heeft elektriciteit, waaronder in New Orleans. Ook de watervoorziening is beschadigd.

“De wind blijft hard waaien en de waterniveaus stijgen”, aldus een analist van zakenbank RBC Capital Markets. “Het zal nog enige tijd duren voordat we een volledig beeld van de verzekerde schade hebben. Op dit moment rekenen we niet op een ‘worst case verlies’, maar wel op een aanzienlijk totaal.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.