Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Frans bankhoofd: dit jaar al praten over afbouwen coronasteun ECB

Frans bankhoofd: dit jaar al praten over afbouwen coronasteun ECB
30 aug 2021 om 10:49

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Europese Centrale Bank (ECB) moet dit jaar al gaan praten over het afbouwen van de coronasteun, vindt gouverneur François Villeroy de Galhau van de Banque de France. Het opkoopprogramma voor staats- en bedrijfsleningen van ECB loopt weliswaar nog tot en met maart, maar de discussie over wat daarna gaat gebeuren moet volgens hem wel gevoerd worden.

Villeroy de Galhau vindt niet dat er al tijdens de eerstkomende beleidsvergadering volgende week een beslissing moet vallen. “Dat is iets voor tussen nu en het einde van het jaar, maar waarschijnlijk niet voor september, zei hij tegen de Franse zender BFM TV. Daarmee onderschrijft hij het eerdere standpunt van de ECB dat er geen haast is geboden.

De Europese centrale bank verschilt daarin van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Die gaat al dit jaar de coronasteun afbouwen, liet voorzitter Jerome Powell vorige week weten. De ECB heeft volgens Villeroy de Galhau meer tijd dan de Fed omdat de Amerikaanse economie sneller herstelt van de coronacrisis dan die in de eurozone. Ook loopt de Amerikaanse inflatie sneller op.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.