Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX op weg naar 800 punten & trade-idee First Solar

AEX op weg naar 800 punten & trade-idee First Solar
30 aug 2021 om 12:28

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Vorige week bespraken hoe de AEX opnieuw de stijgende trend wist voort te zetten. De Nederlandse beurs brak boven het rode lijntje en daarmee dus uit de correctiefase die van 12 augustus tot 19 augustus plaatsvond. Niet veel later werden nieuwe records gevestigd en vervolgens namen beleggers een wat afwachtende houding aan.

De speech van Jerome Powell tijdens het Jackson Hole Symposium werd echter op vrijdagmiddag aangegrepen door beleggers om massaal weer aandelen te kopen. De beurs sloot wederom op een nieuwe all-time high en vanochtend werd de stijging voortgezet. Tekenen van vermoeidheid zijn nog niet zichtbaar. De RSI toont bijvoorbeeld nog geen negatieve divergentie.

Belangrijker is het feit dat de reeks van hogere toppen en bodems simpelweg nog intact is. De trend lijkt overigens wel steiler te worden en dat zien we ook duidelijk terug aan de flink hogere bodems op de grafiek. Binnen het stijgende trendkanaal van afgelopen jaar bewegen we ons nu richting de bovenkant daarvan. De 800-punten lijkt vanwege onze obsessie met ronde getallen sowieso zeer binnenkort op het bord te verschijnen. Binnen het trendkanaal lijkt er zelfs ru…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.