Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING: vertrouwen beleggers blijft op hoog niveau

ING: vertrouwen beleggers blijft op hoog niveau
28 aug 2021 om 06:05

AMSTERDAM (ANP) – Het vertrouwen van Nederlandse beleggers blijft stabiel hoog op een niveau vergelijkbaar met dat van voor de coronacrisis. Volgens de maandelijkse ING BeleggersBarometer zijn mensen die beleggen positief gestemd over de ontwikkeling van hun eigen portefeuille en de Nederlandse economie. Het gemiddelde rendement loopt vergeleken met vier maanden geleden wel terug.

Het vertrouwen kende in juli nog een kleine terugval na een stijgende trend die vorig jaar oktober werd ingezet. In augustus steeg het vertrouwen weer met 4 punten, tot een score van 145. Een score van boven de 100 geldt als een positieve stemming onder Nederlandse beleggers. Twee derde van de onderzoeksdeelnemers verwacht dan ook dat de hoog staande AEX-index verder gaat stijgen.

Zoveel rendement als de kleine 13 procent gemiddeld in april haalden de mensen de afgelopen vier maanden niet. Dat was bij de meting in augustus ruim 9 procent. “Dit is in lijn met de ontwikkeling van de wereldwijde beurzen. Het tempo van de koersstijgingen begint af te nemen”, aldus ING-beleggingsspecialist Simon Wiersma.

Wel stijgt het percentage mensen dat verwacht geld over te houden om te kunnen beleggen verder. Dat is nu ruim de helft, tegen 37 procent vorig jaar april. Deze groep is vooral geïnteresseerd in beleggingsfondsen (55 procent) en individuele aandelen (32 procent). Ook de belangstelling voor investeringen in vastgoed zoals woningen is toegenomen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.