Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgever tijdschrift Forbes maakt beursgang op Wall Street

Uitgever tijdschrift Forbes maakt beursgang op Wall Street
26 aug 2021 om 16:13

JERSEY CITY (ANP/BLOOMBERG) – Uitgeverij Forbes Global Media gaat naar de beurs. De naamgever van het bekende gelijknamige zakentijdschrift fuseert met Magnum Opus Acquisition, dat een notering heeft op Wall Street. Magnum Opus is een beurshuls zonder eigen activiteiten.

Zo’n beurshuls staat ook bekend als een zogeheten special purpose acquisition company, ofwel ‘spac’. Een fusie met een spac is de laatste tijd een veelgebruikte methode bij beursgangen. Naar verwachting wordt de deal eind dit jaar of begin volgend jaar afgerond.

Het tijdschrift Forbes is vooral bekend van de lijsten die het samenstelt. Zo maakt het blad lijstjes van de rijkste personen en de machtigste personen ter wereld.

Er is sprake van consolidatie in de digitale media-industrie nu adverteerders hun budgetten meer en meer uitgeven op Facebook en Google. Eerder op donderdag werd bekend dat het Duitse mediabedrijf Axel Springer de Amerikaanse nieuwssite Politico overneemt. Vorig jaar kocht BuzzFeed nog HuffPost van Verizon Communications. In 2019 nam Vice Media Refinery29 over en kocht Vox Media het moederbedrijf van New York Magazine, New York Media.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.