Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bloomberg: ook Duits onderzoek naar duurzaamheidsclaims DWS

Bloomberg: ook Duits onderzoek naar duurzaamheidsclaims DWS
26 aug 2021 om 11:53

BERLIJN (ANP) – Ook de Duitse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de vermogensbeheertak van Deutsche Bank, DWS Group. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het voormalige hoofd duurzaamheid van de onderneming heeft naar verluidt aangegeven dat het fonds beleggingsproducten onterecht als duurzaam heeft bestempeld. Woensdag meldde zakenkrant The Wall Street Journal dat de Amerikaanse autoriteiten DWS om dezelfde reden onderzoeken.

De voormalige duurzaamheidschef zou een paar weken geleden hebben aangegeven dat de vermogensbeheerder, goed voor 1 biljoen dollar (849 miljard euro) aan beheerd vermogen, worstelde met zijn beleid voor milieu-, sociale en beleidsinvesteringen. Daarbij werd soms een te rooskleurig beeld geschetst voor beleggers, schreef The Wall Street Journal.

De onderzoeken door de Amerikaanse beurswaakhond SEC en federale aanklagers zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. De SEC, DWS en Deutsche Bank wilden geen commentaar geven op het bericht. Ook de Duitse financiële toezichthouder BaFin laat weten niet in te gaan op onderzoeken naar individuele bedrijven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.