Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verzekeraar ASR aan kop in AEX na sterke resultaten

Verzekeraar ASR aan kop in AEX na sterke resultaten
25 aug 2021 om 10:11

AMSTERDAM (ANP) – Op de Amsterdamse aandelenbeurs werden de resultaten van ASR woensdag goed ontvangen. De verzekeraar was in de eerste jaarhelft minder kwijt aan schadevergoedingen en zag de nettowinst bijna verdubbelen. Daarnaast verwerkten beleggers de nieuwe recordstanden van de S&P 500-index en techbeurs Nasdaq op Wall Street. De stemming op de markten bleef echter terughoudend in afwachting van de belangrijke jaarlijkse Jackson Hole-bijeenkomst van centrale bankiers, die donderdag begint.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 784,13 punten, na het slotrecord een dag eerder. De MidKap steeg 0,5 procent tot 1103,63 punten onder aanvoering van Air France-KLM (plus 2,4 procent). De beurzen in Londen en Parijs wonnen 0,2 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,1 procent na een verdere daling van het Duitse ondernemersvertrouwen in augustus.

ASR (plus 3,8 procent) was de grote winnaar bij de hoofdbedrijven op het Damrak. De verzekeraar behaalde naar eigen zeggen in de eerste zes maanden van het jaar sterke financiële resultaten. ASR schat de eigen schadelast van de overstromingen in Limburg in juli op dit moment tussen de 20 miljoen en 30 miljoen euro, maar die last valt pas in de tweede jaarhelft. Ondanks deze schade verwacht het bedrijf een belangrijke stijging van het resultaat in heel 2021. Analisten van KBC Securities spraken van beter dan verwachte cijfers en verhoogden het advies voor ASR.

Unilever

Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij in de AEX met een min van 1 procent. Just Eat Takeaway won 0,9 procent. De maaltijdbezorger raakt zijn plek in de toonaangevende FTSE 100-index van de Londense beurs kwijt. Volgens samensteller FTSE Russell is het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl Nederlands en niet Brits en kan het daarom niet in de graadmeter blijven.

Kendrion zakte 4 procent. De maker van elektromagnetische componenten boekte in het tweede kwartaal fors meer omzet en winst dankzij een sterke vraag vanuit de autosector. Het aandeel steeg dinsdag al bijna 8 procent in aanloop naar de resultaten. Neways bleef ongewijzigd. De Brabantse fabrikant van elektronische componenten, die wordt overgenomen door investeerder Infestos, zag de omzet in de eerste jaarhelft licht dalen, mede door verstoringen in de toeleveringsketen. De winst nam wel toe.

De euro was 1,1750 dollar waard, tegen 1,1748 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 67,24 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 70,82 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • ABN AMRO
    * *
  • Alfen
    * *
  • Asm International
    * *
  • Besi
    * *
  • ING Groep
    * *
  • Just Eat Takeaway.com
    * *
  • NED25
    * *
  • NLMID
    * *
  • PostNL
    * *
  • ProBiodrug
    * *
  • Vivoryon Therapeutics
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.