Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Salesforce verhoogt prognoses na miljardenovername Slack

Salesforce verhoogt prognoses na miljardenovername Slack
25 aug 2021 om 21:11

NEW YORK (ANP) – Het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce verwacht volop te profiteren van de overname van samenwerkingsapp Slack. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de halfjaarcijfers zijn verwachtingen voor het hele jaar. Salesforce betaalde in december vorig jaar bijna 28 miljard dollar (circa 23,5 miljard euro) voor Slack. De overname werd recent afgerond.

Slack is een rivaal van onder meer Microsoft op het gebied van communicatiediensten voor op kantoor. Met Salesforce als nieuwe eigenaar krijgt het techbedrijf meer slagkracht om marktaandeel te veroveren op zijn concurrenten. Dat is hard nodig, nu door thuiswerken in coronatijd veel bedrijven overstappen op nieuwe communicatiemiddelen om werknemers goed te laten samenwerken.

Salesforce rekent voor het hele boekjaar op een omzet tussen de 26,2 miljard en 26,3 miljard dollar. Daarmee overtrof het bedrijf de gemiddelde verwachting van analisten. Slack zal ongeveer 530 miljoen dollar aan opbrengsten genereren. Dat is 30 miljoen dollar meer dan Salesforce eerder had aangegeven. De omzet in het afgelopen kwartaal, dat liep tot en met juli, steeg met bijna een kwart tot 6,3 miljard dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.