AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 25 augustus 2021 19:40

Reuters: Samsung levert 5G-modem voor Pixel-smartphone Google

NEW YORK (ANP/RTR) - Samsung mag naar verluidt de 5G-modem leveren voor de nieuwe Pixel-smartphones van Google. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters. Met de nieuwe telefoons hoopt Google een serieuzer aandeel in de markt voor smartphones te verwerven. Voor de Zuid-Koreaanse techonderneming betekent het de eerste grote opdracht op de Amerikaanse markt, die vooralsnog gedomineerd wordt door Qualcomm.

Eerder deze maand maakte Google bekend dat het zijn eigen processorchip heeft ontworpen voor zijn nieuwe high-end telefoons Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Het bedrijf wil niet volledig afhankelijk zijn van Qualcomm dat nog wel de chips levert voor de lager geprijsde Pixel 5A. Japanse media brachten eerder dat Samsung de processor zal produceren voor Google, dat onderdeel is van Alphabet.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is een van de slechts drie bedrijven ter wereld die in staat is om 5G-modems te maken die apparaten verbinden met draadloze datanetwerken. De andere zijn Qualcomm, de marktleider met een ruime voorsprong, en MediaTek uit Taiwan.

Exynos-modemtechnologie

Samsung gebruikt zijn Exynos-modemtechnologie op grote schaal in zijn eigen smartphones in Azië en Europa. Maar het heeft lange tijd op Qualcomm vertrouwd om modems voor Amerikaanse versies te leveren. Dat komt deels omdat Qualcomm een technologische voorsprong heeft in een bepaalde variant van 5G-netwerken die 'millimeter wave' wordt genoemd en die de hoogste snelheden biedt met de nieuwe netwerken die beschikbaar zijn.

Tot nu toe hebben alle smartphones die in de VS zijn uitgebracht, inclusief de iPhone van Apple, chips van Qualcomm gebruikt voor aansluiting op de millimeter wave-netwerken. Qualcomm zei in een verklaring dat het zijn technologische voorsprong verwacht te behouden omdat zijn technologie afhankelijk is van andere chips naast de modem. "Een modem is niet genoeg om millimeter wave in telefoons te ondersteunen", aldus Qualcomm.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Mediatek, Luxury-goods, Persbureau, Japan, Azie, Europa-werelddeel, Qualcomm, Apple-inc

De Aandeelhouder TV

december 8, 2022

Verder herstel euro in 2023

december 8, 2022

Den Haag volgt chip-embargo VS | 8 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 7, 2022

Just Eat uit de AEX index | 7 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 6, 2022

Aandelen FlatexDeGiro 37% in het rood!

Het laatste beursnieuws

updates

 • 14:19

  De beste big data aandelen voor 2023

 • 08:37

  Obligaties in trek nu recessieangst toeneemt

 • 15:41

  Sharpe ratio uitleg: bereken de risico-rendementsverhouding

 • 15:41

  Sharpe ratio uitleg: bereken de risico-rendementsverhouding

 • 11:13

  Wat is een bear market? En wat is een bull market? Uitleg en betekenis

 • 10:52

  ETF van de week: Xetra GOLD ETF (4GLD)

 • 10:52

  ETF van de week: Xetra GOLD ETF (4GLD)

 • 08:08

  Beleggers vrezen voor economische recessie

 • 11:00

  LYNX Beursflash | Technische analyse S&P500 en Nasdaq

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
08 dec 16:23 Redactie

Hierdoor daalt de olieprijs

08 dec 10:16 Nico Inberg

Vastgoed drama in de VS

08 dec 09:10 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg!