Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese tech schiet omhoog & Meme-stocks did it again

Chinese tech schiet omhoog & Meme-stocks did it again
25 aug 2021 om 08:53

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De beurzen op Wall Street zijn op dinsdag hoger gesloten. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq wisten opnieuw records te vestigen. De S&P 500 ging met 0,15% omhoog tot 4.486 punten, maar technologie-aandelen deden het velen malen beter. De Nasdaq composite index steeg met 0,52% tot 15.019 punten. Chinese tech-aandelen stonden in de belangstelling. Nadat deze wekenlang zijn afgestraft, beleefden vele aandelen gisteren hun beste dag sinds tijden. Tencent steeg met 9,49% en Alibaba ging met een winst van 6,61% hoger de dag uit. Ook Baidu (+8,63%) en Tencent Music (+12,75%) deden goede zaken. Waar de plotselinge koopgekte vandaag kwam is onbekend. Maar beleggers krijgen wel steeds meer duidelijkheid over de situatie en blijkbaar schatten ze de risico’s lager in dan eerst werd gevreesd.

Nu het symposium in Jackson Hole nadert zullen beleggers mogelijk even een stapje terug doen en de kat uit de boom kijken. De futures staan vanochtend vrijwel onveranderd en het lijkt dan ook een rustige dag te worden. De markt verwacht dat Jerome Powell tijdens Jackson Hole iets zal zeggen over de inflatie en het toekomstige monetaire beleid van zijn land. De Fed-voorzitter zal vrijdag een toesp…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.