Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX scherpt record aan, Boskalis wint na cijfers

AEX scherpt record aan, Boskalis wint na cijfers
24 aug 2021 om 07:49

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse AEX-index scherpte dinsdag het recordniveau van een dag eerder verder aan. De hoop dat de impact van de Delta-variant van het coronavirus op het wereldwijde economische herstel zal meevallen, zorgde voor optimisme bij beleggers. Bij de middelgrote bedrijven werden de resultaten van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis goed ontvangen. Ook de technologiebedrijven stonden in de belangstelling na het nieuwe slotrecord van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq.

Boskalis (plus 4 procent) ging aan kop in de MidKap. Het bedrijf zag het orderboek in de eerste jaarhelft stijgen naar een recordniveau, mede dankzij grote projecten op het gebied van hoogwaterbescherming en infrastructuur. Boskalis, dat dit jaar betrokken was bij het bergen van het containerschip Ever Given dat was vastgelopen in het Suezkanaal, boekte ook weer winst. De onderneming komt daarnaast met een nieuwe strategie, waarbij de rol van Boskalis bij het beteugelen van de gevolgen van klimaatverandering een belangrijke pijler zal zijn.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 785,42 punten en opent daarmee de aanval op de 800 puntengrens. De MidKap klom 0,5 procent tot 1100,79 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,4 procent.

PostNL

Techinvesteerder Prosus, die dinsdag zijn aandeelhoudersvergadering houdt, klom bijna 3 procent in de AEX dankzij een forse koerswinst van het Chinese internetbedrijf Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is. De chipbedrijven Besi en ASMI wonnen tot 1,6 procent. Telecomconcern KPN voerde de schaarse dalers aan met een min van 0,3 procent.

PostNL won 0,4 procent. Een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in het hoger beroep over de fusie van PostNL en Sandd laat mogelijk nog lang op zich wachten. De rechters konden maandag nog niet aangeven wanneer ze precies met een oordeel komen. Mogelijk is er nog een vervolgzitting nodig.

CM.com

CM.com klom 5,7 procent. Het mobiele betaal- en communicatieplatform heeft voor 2 miljoen euro een minderheidsbelang genomen in het Britse fintechbedrijf Phos. In Frankfurt zette BioNTech (plus 2,1 procent) de opmars voort na de volledige goedkeuring van de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA voor het coronavaccin van het Duitse biotechbedrijf en zijn Amerikaanse partner Pfizer.

De euro was 1,1738 dollar waard, tegen 1,1733 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 65,96 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 69,14 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.