Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese marktwaakhond houdt na onderzoek 42 beursgangen tegen

Chinese marktwaakhond houdt na onderzoek 42 beursgangen tegen
23 aug 2021 om 07:15

PEKING (ANP/BLOOMBERG) – De Chinese markttoezichthouder heeft 42 beursintroducties in Shanghai en Shenzen tegengehouden. Dat gebeurde na onderzoek naar een investeringsbank, een advocatenkantoor en andere partijen die bij de transacties betrokken waren. Het nieuws van de stopgezette beursintroducties werd gemeld door Shanghai Securities News, dat onderdeel is van staatspersbureau Xinhua.

Het blokkeren van de beursgangen maakt deel uit van een breder optreden door Peking tegen de particuliere sector in China. De toezichthouders hebben bijvoorbeeld ook de controle op beursintroducties eerder dit jaar al verscherpt, nadat bedrijven massaal kapitaal wilden aantrekken in het kader van een snel economisch herstel.

China beloofde eerder al strikt toezicht te zullen houden op de toegang tot de kapitaalmarkt. Volgens de website van de beurs van Shenzen werd bijvoorbeeld de verkoop van aandelen van de chipdivisie van auto- en bussenfabrikant BYD stopgezet.

China pakt de laatste tijd allerlei bedrijven aan, waaronder ondernemingen in het vastgoed, de gamesector en de privébijlessector. Zo moeten de bedrijven aan meer regels voldoen om leningen aan te kunnen bieden. Ook legde China beursgangen in de Verenigde Staten aan banden. Dat doet de overheid ten faveure van de socialistische waarden van de Chinese samenleving.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.