Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandelenbeurzen hoger van start met Jackson Hole in zicht

Aandelenbeurzen hoger van start met Jackson Hole in zicht
23 aug 2021 om 08:46

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Na enkele dagen van verkoopdruk, maakten de aandelenbeurzen op donderdag een draai naar boven. Dit herstel kreeg op vrijdag een vervolg en de S&P 500 wist 0,81% hoger te sluiten op 4.441 punten. De Nasdaq Composite steeg zelfs met 1,19% tot 14.714 punten. Nu het kwartaalcijferseizoen achter de rug is, zal de aandacht van beleggers de komende periode vooral uitgaan naar de economische ontwikkelingen. Daarvoor wordt onder andere de Amerikaanse arbeidsmarkt goed in de gaten gehouden en uiteraard zijn alle ogen gericht op de inflatiecijfers. Nieuwe data daarover komen pas in de 1e week van september naar buiten.

Vandaag verwerken beleggers de inkoopmanagersindices (PMI) die een goed beeld geven van de actuele status van de productie- en dienstensector. Het indexcijfer geeft het vertrouwen weer dat inkoopmanagers hebben in de economie. Later deze week zal de aandacht uitgaan naar het jaarlijks symposium in Jackson Hole, waar centrale bankiers en ministers van Financiën, de laatste ontwikkelingen en trends op monetair gebied zullen bespreken. Men is vooral benieuwd wat Fed-voorzitter Jerome Powell zal zeggen over de inflatie en over de eventuele afbouw van de coronasteun.

Ontwikke…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.