Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GM breidt terugroepactie Chevrolet Bolt uit vanwege brandgevaar

GM breidt terugroepactie Chevrolet Bolt uit vanwege brandgevaar
21 aug 2021 om 07:00

DETROIT (ANP/RTR) – General Motors (GM) heeft vrijdag een terugroepactie moeten uitbreiden van zijn Chevrolet Bolt. De Amerikaanse autobouwer roept nu alle voertuigen van dat type terug naar de garage. De batterij van de elektrische auto kan zomaar in brand vliegen.

General Motors waarschuwt eigenaren om hun auto niet binnen te parkeren en niet in de buurt van gebouwen. Ook raadt de autobouwer af om de batterij ’s nachts op te laden.

Bij de nieuwste terugroepactie gaat het om 73.000 voertuigen. In juli werden ook al 69.000 auto’s teruggeroepen nadat twee voertuigen in brand waren gevlogen. GM stopt voorlopig met de verkoop van de Bolt tot de problemen zijn opgelost.

Batterijen vervangen

General Motors gaat de batterijen van alle voertuigen vervangen. De nieuwste tegenvaller kost de autobouwer naar eigen zeggen 1 miljard dollar (850 miljoen euro), bovenop de 800 miljoen dollar die de vorige terugroepactie het bedrijf kostte.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG maakt de batterijen voor de wagens van GM. Dat bedrijf verlaagde al zijn winstverwachting vanwege de eerste terugroepactie van de Chevrolet Bolt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.