Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordkwartaal Applied Materials

Recordkwartaal Applied Materials
19 aug 2021 om 22:26

Applied Materials heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordwinst behaald als gevolg van de sterke behoefte aan chips, en de resultaten waren ook boven verwachting. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie.

In de verslagperiode steeg de nettowinst naar een record van 1,72 miljard dollar, tegenover 841 miljoen dollar een jaar eerder. De aangepaste winst van 1,90 dollar was beter dan de 1,77 dollar die de markt had voorspeld.

De omzet van Applied Materials was met 6,2 miljard dollar ook de hoogste ooit en een toename ten opzichte van de 4,4 miljard dollar aan omzet die een jaar eerder in de boeken kwam. Hier gingen analisten geraadpleegd door FactSet uit van 5,9 miljard dollar.

Outlook

Volgens CEO Gary Dickerson is Applied Materials goed gepositioneerd om in 2021 beter te presteren dan de markten waarin het actief is.

Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een aangepaste winst van 1,87 tot 2,01 dollar en een omzet van 6,08 tot 6,58 miljard dollar.

Analisten voorspellen een aangepaste winst in het vierde kwartaal van 1,81 dollar per aandeel en een omzet van 6,04 miljard dollar.

Na een winst van ruim een procent in de reguliere handel noteerde het aandeel Applied Materials in de nabeurshandel op Wall Street licht lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Applied Materials

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.