Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs naar laagste niveau sinds mei door economische zorgen

Olieprijs naar laagste niveau sinds mei door economische zorgen
19 aug 2021 om 18:20

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De olieprijs zakte donderdag naar het laagste niveau sinds mei. De prijs van olie staat onder druk door zorgen over het economisch herstel door de opmars van de Delta-variant van het coronavirus en de dreigende afbouw van de opkoopprogramma’s door de Amerikaanse Federal Reserve. Door een tragere economische groei in de wereld kan de vraag naar olie afzwakken.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) ging meer dan 4 procent omlaag tot 62,29 dollar. Ook de prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zakte fors weg. De olieprijzen gaan nu al zes dagen op rij omlaag, wat sinds februari niet meer is voorgekomen. Eerder dit jaar gingen de olieprijzen juist nog sterk omhoog door de toenemende vraag vanwege het herstel van de pandemie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ligt nu ongeveer 18 procent lager dan de meest recente piek van bijna 77 dollar. Die werd begin juli bereikt. Dat was toen nog het hoogste niveau in zes jaar. Ook de sterkere dollar speelt een rol bij de dalende olieprijs, omdat daardoor olie duurder wordt voor handelaren met buitenlandse valuta.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.