NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 19 augustus 2021 12:25

Facebook test nieuwe virtualreality-app voor werken op afstand

Facebook heeft een nieuwe virtualreality-app getest die gebruikt kan worden voor werken op afstand. Via de Oculus Quest 2 headsets van het bedrijf kunnen gebruikers vergaderingen bijwonen als avatar-versie van zichzelf.

De test van de Horizon Workrooms-app van Facebook komt op het moment dat veel bedrijven beslissen om personeel blijvend thuis te laten werken. Als gevolg van de coronapandemie werd al nauwelijks meer op kantoor gewerkt. Op veel plekken laait het virus ook verder op, waardoor beslissingen om op kantoor te gaan werken vaak worden uitgesteld.

's Werelds grootste sociale netwerk heeft flink geïnvesteerd in virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Bij AR wordt de echte wereld met de virtuele wereld vermengd. Het bedrijf ontwikkelde verschillende hardware zoals zijn Oculus VR-headsets. Ook werd tijd en geld besteed aan de ontwikkeling van AR-brillen en technologieën voor smartwatches.

Metaverse

Facebook ziet de test als een vroege stap in de richting van het bouwen van de futuristische "metaverse" die topman Mark Zuckerberg in de afgelopen weken aanprees. Metaverse is een gedeelde virtuele ruimte waar realiteit word gecombineerd met de virtuele wereld. Volgens Zuckerberg is dit Meta-universum de opvolger van mobiel internet. De app maakt het mogelijk om tot zestien mensen samen te laten zijn in VR en tot vijftig in totaal als het ook gaat om deelnemers aan videovergaderingen.

Facebook stopte onlangs de verkoop van zijn Oculus Quest 2 headsets en riep de reeds verkochte apparaten terug vanwege meldingen van huidirritaties. Het ging in totaal om circa 4 miljoen gadgets in de Verenigde Staten, aldus het terugroepbericht.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Internet, Verenigde-staten, Hardware, Mobiele-app

De Aandeelhouder TV

augustus 11, 2022

EURUSD FlirtGedrag! deel 2

augustus 10, 2022

ARCELOR nadert zijn SMA

augustus 10, 2022

AEX in correctiestand – 09aug22

augustus 10, 2022

AALBERTS op ramkoers – 10aug22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

 • 09:24

  AEX licht verzwakt na activering hoofd- en schouderpatroon

 • 08:17

  Beurs opent licht lager in aanloop naar inflatiecijfer VS

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Erop of eronder voor de S&P 500 index

 • 15:10

  Aandeel Palantir presteert onder verwachtingen maar kan genieten van geopolitieke onzekerheid

 • 08:33

  Aandelen vallen terug – Nvidia drukt sentiment  

 • 17:11

  TA van Edward Loef – Plezier in speculatief aandeel AMC

 • 11:59

  Technische analyse BEL 20 en Accenture

Masterclasses

Columns

Nieuw
11 aug 11:04 Redactie

Vertrouwen beleggers weer in de lift

10 aug 14:45 Jordy Beuving

Cryptobeurs Coinbase: van geld verdienen naar geld verbranden

10 aug 11:48 Redactie

Ahold Delhaize blinkt uit (+8%)