AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

BREIN schikt met illegale abonnementsdienst voor dj’s

BREIN schikt met illegale abonnementsdienst voor dj’s
19 aug 2021 om 11:12

HOOFDDORP (ANP) - Auteursrechtenorganisatie stichting BREIN heeft een schikking getroffen met de aanbieder van een illegale record pool voor dj's. Dat is een dienst waar dj's tegen betaling van een abonnement onbeperkt muziek kunnen downloaden. Voor een bedrag van 250 euro per jaar kregen gebruikers toegang tot zo’n 350.000 tracks.

Volgens BREIN mag zo'n dienst, maar dan moet deze wel toestemming hebben van de makers van de muziek en andere rechthebbenden. Dat was bij deze aanbieder niet het geval. BREIN nam daarom juridische stappen.

Na overleg met zijn advocaat heeft de man achter de abonnementsdienst ervoor gekozen de zaak door middel van een schikking af te handelen. Als onderdeel daarvan betaalt hij 20.000 euro. Ook heeft hij een zogeheten onthoudingsverklaring ondertekend, met daarbij de afspraak dat hij bij eventuele toekomstige overtredingen nog tot 50.000 euro zou moeten neertellen. Om welke record pool het precies gaat, is niet naar buiten gebracht.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!