Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke Amerikaanse futures

Vlakke Amerikaanse futures
18 aug 2021 om 13:08

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet, in afwachting van de publicatie van de notulen van de vorige rentevergadering van de Federal Reserve.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De notulen zullen mogelijk hints geven wanneer de centrale bank kan beginnen met het inperken van het ruime monetaire beleid dat sinds het begin van de pandemie wordt gevoerd.

Beleidsmakers van de Fed naderen overeenstemming over een vermindering van de aankopen van obligaties over drie maanden, meldde The Wall Street Journal deze week. Het obligatie-opkoopprogramma en de lage rente hebben de aandelenmarkt omhoog geholpen, met records voor grote indices eerder deze week.

“Zo lang het beleid redelijke ondersteunend blijft, de groei aanhoudt en we blijven doorgaan met vaccineren, is er een vreemd klimaat met goede omstandigheden voor aandelen”, zei Fahad Kamal van Kleinwort Hambros. “Er is echte economische kracht.”

Beleggers hebben niet veel alternatieven voor het kopen van aandelen, volgens Kamal. 

Intussen weifelen de markten, omdat aan de ene kant het aantal besmettingen met de deltavariant van het coronavirus stijgt, wat slecht is voor de groeivooruitzichten, terwijl het kwartaalcijferseizoen beduidend beter was dan verwacht.

Retailers Lowe’s, Target en TJX zullen woensdag kwartaalcijfers bekendmaken. Nabeurs volgen Cisco Systems en Nvidia.

Cijfers over in aanbouw genomen woningen in de VS zullen een afkoelende bouwmarkt in juli laten zien, verwachten analisten. Stijgende materiaalkosten en gebrek aan personeel en bouwlocaties beperken de groei voor bouwbedrijven.
 
De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 66,75 dollar. Brent-olie werd 0,8 procent duurder op 69,56 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1711. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1710 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Philip Morris heeft een belang genomen van 23 procent in de Britse Vectura Group, en wil dat belang verder uitbouwen. Vectura produceert inhalators voor mensen met astma. Politici en de medische sector hebben zorgen uitgesproken dat een tabaksbedrijf producten wil gaan maken tegen aandoeningen die door roken worden veroorzaakt. 

De Chinese ontwikkelaar van games Tencent boekte 29 procent meer winst in het tweede kwartaal, terwijl de omzet uit games minder snel groeide.

Er is een veel vertraging in de havens van zuidelijk Californië. Er liggen 37 containerschepen te wachten om te kunnen lossen. Dit is het hoogste aantal sinds februari.
 
Slotstanden

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten dinsdag lager. De S&P 500-index sloot 0,7 procent in het rood op 4.448,08 punten. Ook de Dow Jones index verloor 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot respectievelijk 35.343,28 en 14.656,18 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.