Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tapering volgens Fed eind dit jaar mogelijk – Notulen

Tapering volgens Fed eind dit jaar mogelijk – Notulen
18 aug 2021 om 20:43

Functionarissen van de Federal Reserve debatteerden tijdens de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank actief over de vooruitzichten voor het terugschalen van zijn obligatie opkoopprogramma. Dit bleek woensdag uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

In de notulen werd opgemerkt dat de door de commissie uitgezette voorwaarden voor zijn opkoopprogramma van obligaties en door hypotheek gedekte effecten voor in totaal 120 miljard dollar mogelijk dit jaar zou kunnen worden bereikt. De centrale bank refereert daarmee naar zijn doelstelling van maximale werkgelegenheid en zijn prijsstabiliteitsdoelstellingen van 2 procent.

Het debat en de onenigheid over de afbouw van het programma concentreerden zich tijdens de laatste beleidsvergadering op de beoordeling van de arbeidsmarkt, waarbij sommige functionarissen spraken van een krachtige arbeidsmarkt, terwijl anderen van mening waren dat de arbeidsmarkt nog verre van hersteld is.

Verscheidende functionarissen merkten op dat de afbouw van het programma gekoppeld zou kunnen worden aan een geleidelijke verlaging van het aankooptempo, waardoor risico’s voor de financiële stabiliteit verminderd zouden worden.

De bestuurders kwamen overeen om tijdens de komende beleidsvergaderingen van de centrale bank de vooruitzichten voor de afbouw van het programma verder te evalueren.

Tijdens de bijeenkomst op 27 en 28 juli werd conform de verwachting de belangrijkste rente gehandhaafd. De federal funds rate bleef daarmee staan op 0,00 tot 0,25 procent. Het discontotarief werd gehandhaafd op 0,25 procent, evenals het opkoopprogramma. Het besluit was unaniem.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.