Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Inflatie en vergaderingsnotulen Fed in focus op beurzen

Inflatie en vergaderingsnotulen Fed in focus op beurzen
18 aug 2021 om 06:36

AMSTERDAM (ANP) – Op de Europese beurzen gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de inflatiecijfers uit het eurogebied en de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve (Fed). Beleggers hopen in de aantekeningen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank meer aanwijzingen te vinden over het toekomstige rentebeleid van de Fed. Op het Damrak kwam automatiseerder ICT Group, die wordt overgenomen door een consortium van investeerders, nog met halfjaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met kleine winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen woensdag vooruit ondanks de verliezen op Wall Street. De Nikkei in Tokio toonde herstel en sloot 0,6 procent hoger dankzij een sterke stijging van de Japanse export in juli.

In Nieuw-Zeeland hield de centrale bank de rente woensdag ongewijzigd op 0,25 procent. Economen hadden verwacht dat Nieuw-Zeeland het eerste land zou zijn in de regio Azië-Pacific waar de rente zou worden verhoogd sinds de uitbraak van de coronapandemie. Vanwege de nieuwe lockdown in het land heeft de centrale bank echter besloten het rentetarief onveranderd te laten.

Heijmans

ICT Group boekte in de eerste jaarhelft meer omzet en winst. Eerder deze maand werd al bekend dat het bedrijf definitief wordt overgenomen door NPM Capital en Teslin. Begin september verdwijnt het aandeel ICT Group vervolgens van de beurs.

Heijmans kondigde aan een opdracht te hebben gekregen van Rijkswaterstaat voor het vervangen van verkeerssystemen en verlichting in Midden- en Zuid-Nederland. De opdracht levert het bouwbedrijf een omzet op van ongeveer 32 miljoen euro.

Valuta

De Europese beurzen sloten dinsdag gemengd. De AEX-index won 0,1 procent tot 770,79 punten en de MidKap klom 0,4 procent tot 1094,20 punten. De graadmeter in Londen steeg 0,3 procent, Parijs daalde 0,2 procent en Frankfurt bleef vlak. Wall Street verloor terrein. De Dow-Jonesindex zakte 0,8 procent tot 35.343,28 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq ging 0,9 procent omlaag.

De euro was 1,1711 dollar waard, tegenover 1,1771 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 66,74 dollar. Brentolie kostte ook 0,2 procent meer, op 69,18 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.