Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CNBC: Facebook laat tijdelijke krachten wel naar kantoor komen

CNBC: Facebook laat tijdelijke krachten wel naar kantoor komen
18 aug 2021 om 17:14

MENLO PARK (ANP/RTR) – Facebook laat tijdens de coronapandemie ingehuurde krachten wel naar kantoor komen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Vorige week maakte het techbedrijf nog bekend dat het eigen personeel dit jaar niet meer op kantoor hoeft te verschijnen.

CNBC heeft gesproken met een Amerikaanse vrouw die via het consultancybureau Accenture voor Facebook werkzaam is in Mountain View in Californië. Zij barstte in huilen uit en voelde zich gediscrimineerd toen ze het nieuws vernam dat werknemers van Facebook de rest van het jaar thuis mogen werken. Zelf moet de vrouw sinds 2 augustus verplicht op kantoor komen. De ingehuurde krachten kregen twee weken om hun terugkeer voor te bereiden. Als ze meer tijd nodig hadden, moesten ze daarvoor vrije dagen opnemen.

Uiteindelijk kon de vrouw voorkomen dat ze naar kantoor moest komen. Haar dokter ondertekende een formulier waarin staat dat ze met iemand samenwoont die kwetsbaar is voor het coronavirus, haar bejaarde moeder. De vrouw mag nu tot het eind van de maand op afstand werken.

Een woordvoerder van Facebook bevestigde bij CNBC dat sommige medewerkers weer op kantoor werken. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel personeelsleden daartoe worden verplicht.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Meta Platforms

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.