Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cisco Systems overtreft verwachtingen

Cisco Systems overtreft verwachtingen
18 aug 2021 om 22:43

Cisco Systems heeft het afgelopen kwartaal een sterker dan verwachte omzetstijging geboekt, terwijl de productorders met 31 procent stegen ten opzichte van het jaar ervoor, de sterkste groei op jaarbasis in meer dan een decennium. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse maker van netwerkdiensten, videoconferentie-tools en beveiligingssoftware.

“We blijven een sterk momentum in ons bedrijf zien, aangezien klanten hun organisaties willen moderniseren”, zei CEO Chuck Robbins in een toelichting.

Cisco boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3,0 miljard dollar, in vergelijking met 2,6 miljard dollar, in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 0,71 dollar, terwijl de aangepaste winst uitkwam op 0,84 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 12,2 miljard dollar naar 13,1 miljard dollar.

Cisco rekende zelf op een winst per aandeel van 0,64 tot 0,69 dollar per aandeel en een aangepast winst van 0,81 tot 0,83 dollar per aandeel, met een omzetstijging van 6 tot 8 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,69 dollar, een aangepaste winst van 0,83 dollar per aandeel, op een omzet van 13,0 miljard dollar.

Het aandeel Cisco daalde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,1 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Cisco Systems

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.