Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Google verbetert scherm en accu van goedkoopste 5G-telefoon

Google verbetert scherm en accu van goedkoopste 5G-telefoon
17 aug 2021 om 17:54

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) – Google rust zijn nieuwste instapmodel van de 5G-telefoon, de Pixel 5a, uit met een groter scherm en een verbeterde accu. Daarnaast zal de smartphone ook waterbestendig zijn, zo maakte Google bekend.

Met de verbeteringen, die Google dinsdag aankondigde, wil het concern onder andere prijsbewuste kopers verleiden. Aan de telefoon hangt in de Verenigde Staten een prijskaartje van 449 dollar, omgerekend ruim 383 euro. Daarmee is de Pixel 5a 50 dollar goedkoper dan zijn voorganger, de Pixel 4a die vorig jaar werd gelanceerd.

Het goedkopere model staat te boek als een betaalbaarder alternatief van het vlaggenschip van Google, de Pixel 5. Net als voorganger Pixel 4a is de Pixel 5a uitgerust met een dubbel camerasysteem en innovatieve beveiliging. De Pixel 5a is vanaf 26 augustus te koop.

Google gaf eerder al een voorproefje van zijn Pixel 6 handsets die later dit jaar wordt gelanceerd. Het techconcern hoopt met het dit toestel, in combinatie met de 5a, zijn marktaandeel in de smartphonemarkt te vergroten. Vooralsnog speelt Google daarin een bescheiden rol. Het Android-besturingssysteem van Google is wel dominant. Dat systeem wordt onder meer gebruikt in telefoons van Samsung, Xiaomi, maar ook andere fabrikanten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alphabet (Google)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.