Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BHP Group stopt met dubbele notering

BHP Group stopt met dubbele notering
17 aug 2021 om 11:40

BHP Group is van plan om zijn dubbele notering in Londen en Australië te beëindigen en gaat zijn olie- en gasactiviteiten samenvoegen met het Australische Woodside Petroleum. Dit werd dinsdagochtend bekend.

De mijnbouwer zei dat zijn aandeelhouders 48 procent van het fusiebedrijf Woodside zullen bezitten. Het samenvoegen van de bedrijven zal naar verwachting meer dan 400 miljoen dollar aan jaarlijkse synergievoordelen opleveren.

Verder zal BHP zijn dubbele notering beëindigen om zich te verenigen onder zijn bestaande Australische moedermaatschappij. Houders van de PLC-aandelen in Londen zullen één-op-één aandelen van Australian Ltd krijgen, aldus het bedrijf.

De aankondigingen werden gedaan bij het bekendmaken van de cijfers. ’s Werelds grootste mijnbouwbedrijf naar marktwaarde behaalde in het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met juni, een winst van 11,3 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 8 miljard dollar.

De kapitaaluitgaven lagen afgelopen jaar 7 procent lager op 7,1 miljard dollar, hetgeen binnen de verwachtingen van het bedrijf was.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.