AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 16 augustus 2021 13:02

Hypotheekshop: waarschijnlijk nieuw laagterecord hypotheekrentes

AMSTERDAM (ANP) - Het laagterecord van de hypotheekrente wordt de komende maanden waarschijnlijk aangescherpt. Dat meldt De Hypotheekshop. Dat komt volgens de adviesketen doordat de rente op de kapitaalmarkt is gedaald. Ook moeten aanbieders de komende maanden hun doelstellingen voor dit jaar behalen. Veel gemiddelde hypotheekrentes staan inmiddels weer op de laagste stand ooit.

"De laatste maanden timmert een nieuwe lichting financiers flink aan de weg", aldus De Hypotheekshop. Traditionele geldverstrekkers zoals NN, Rabobank en ABN AMRO zijn met nieuwe labels gekomen zoals Woonnu, Vista Hypotheken en Moneyou Hypotheken. Daarmee willen de hypotheekaanbieders de concurrentie aangaan met andere zogenoemde regiepartijen.

Met een regiepartij kunnen institutionele beleggers investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. "Die zijn op zoek naar een hoger rendement nu de kapitaalmarktrente laag is. Nederlandse hypotheken worden daarbij gezien als een veilige belegging", schrijft De Hypotheekshop.

Lage stand

Wie een hypotheek afsluit voor vijf jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) komt nu gemiddeld uit op een rente van 0,93 procent. Dat is een evenaring van de laagste stand ooit. Bij tien jaar vast zonder NHG gaat het om 1,5 procent. Bij twintig jaar vast is de rente nu gemiddeld 1,86 procent. Dat zijn ook de laagste standen waarop die rentes ooit hebben gestaan.

Met een NHG-hypotheek kunnen huizenkopers zich verzekeren van het af kunnen lossen van hun hypotheek in geval van overlijden van de partner of een relatiebreuk. Ook bij verkoop met verlies zorgt NHG ervoor dat de hypotheek afgelost kan worden. De garantie is beschikbaar voor woningen met een aankoopprijs tot 325.000 euro. Volgens De Hypotheekshop is inmiddels 75 procent van alle hypotheekaanvragen zonder NHG. De gemiddelde woning kost door de sterke prijsstijgingen van de laatste jaren inmiddels veel meer dan dat bedrag.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederland, Abn-amro-bank-n-v, Rabobank, Verzekering, Hypothecaire-lening

De Aandeelhouder TV

oktober 7, 2022

Bedrijfswinsten verder onder druk

oktober 7, 2022

KPN ready to Launch

oktober 7, 2022

Waarom slecht nieuws goed nieuws is. Met Bob Homan van ING | DeAandeelhouder Podcast Afl. 90

oktober 7, 2022

Malaise bij chipproducenten | 7 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 oktober

  LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 20 oktober

  Gevolgen van Russische inval op de financiële markten

 • 08 november

  Tijd om in obligaties te beleggen?

 • 15 november

  Succesvol investeren in duurzame kwaliteitsaandelen

Columns

Nieuw
07 okt 09:42 Bas Heijink

AEX: Steun 632 zal breken

06 okt 13:17 Redactie

ETF v/d Week: Britse index

06 okt 09:35 Nico Inberg

Netflix-serie Gamestop: It can happen again