Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ForFarmers ziet winst flink dalen

ForFarmers ziet winst flink dalen
13 aug 2021 om 07:34

ForFarmers heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten op jaarbasis zien dalen, maar voorziet in de tweede jaarhelft onderliggend op jaarbasis een stabilisering van het resultaat. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de veevoerspecialist.

De volumes stegen het afgelopen halfjaar met 1,9 procent naar 4,9 miljoen ton, gelijk aan de verwachting van Degroof Petercam vooraf. Autonoom daalden de volumes echter met 0,5 procent, maar dit kon worden opgevangen door acquisitie-effectten van plus 2,4 procent.

De omzet liet een stijging zien van 12,1 procent waarin ook een acquisitie-effect van 4,4 procent is meegenomen. De gestegen grondstofprijzen konden worden doorberekend aan klanten. Autonoom bedroeg de omzetgroei 7,7 procent.

De onderliggende EBITDA daalde in de verslagperiode echter met 15,4 procent van 48,2 naar 40,8 miljoen euro, waarbij de stijging van de grondstofprijzen in de tweede helft van 2020 het bedrijf nog altijd parten spelen.

Degroof Petercam had het onderliggende resultaat een stuk hoger ingeschat, op 46,4 miljoen euro.

De onderliggende nettowinst daalde van 24,4 miljoen naar 17,9 miljoen euro, een afname met 26,6 procent. De winst toerekenbaar aan de aandeelhouder halveerde bijna naar 10,4 miljoen euro.

De operationele netto kasstroom daalde met 35,9 procent naar 9,1 miljoen euro als gevolg van de gedaalde EBITDA.

Outlook

ForFarmers verwacht voor de tweede helft van dit jaar een stabiele onderliggende EBITDA op jaarbasis, inclusief overnames.

In 2025 wil ForFarmers een onderliggende EBITDA realiseren van 125 tot 135 miljoen euro. Dit moet worden gerealiseerd door een combinatie van autonome groei en overnames. Ook streeft de veevoerspecialist naar lagere kosten. Operationeel moeten die minimaal 10 miljoen euro dalen tussen 2020 en 2025.

Het aandeel ForFarmers sloot donderdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 4,96 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.