AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 12 augustus 2021 06:44

NN merkt dat crisis huishoudens bewuster maakt van risico’s

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NN Group,

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN, bekend van onder meer Nationale-Nederlanden, heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors hogere resultaten. Volgens topman David Knibbe heeft de coronacrisis er mede voor gezorgd dat huishoudens zich bewuster zijn geworden van de verschillende risico's waar ze zich tegen willen verzekeren. Dat heeft volgens hem geleid tot een grote stijging van de waarde van contracten. Ook verstrekte NN meer hypotheken.

Knibbe benadrukt in een toelichting dat Nederlanders over het algemeen al goed verzekerd zijn. Deze ontwikkeling speelt dan ook vooral in andere landen. Volgens Knibbe zijn mensen zich bewuster van de risico's zoals het eventueel verliezen van inkomen en welvaart. Verder speelt ook gezondheid een rol. Dat mensen zich beter gaan verzekeren is volgens de topman een trend die langdurig kan aanhouden.

Volgens Knibbe gingen de resultaten over de hele breedte van het concern vooruit, geholpen ook door het herstel van de markten van de coronapandemie. NN sloot af met een operationeel resultaat van dik 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met ruim een vijfde in vergelijking met een jaar eerder.

Brandschade

NN stipt onder meer de Nederlandse niet-levensverzekeringen aan als voorbeeld van een onderdeel dat goed presteerde. NN was bijvoorbeeld minder geld kwijt aan brandschade, terwijl er ook minder uitgekeerd hoefde worden aan zaken rondom arbeidsongeschiktheid en ongevallen. Verder waren mensen vaker thuis, waardoor er bijvoorbeeld minder werd ingebroken.

De verzekeraar sloot het halfjaar af met een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog een resultaat van 587 miljoen euro. Volgens NN kwam de groei ook door winsten op de verkoop van aandelen en staatsobligaties.

Knibbe verwacht dat de schade als gevolg van de overstromingen in Limburg en België voor het concern zo'n 70 miljoen euro bedragen. NN is niet actief in Duitsland. Knibbe benadrukt dat nog niet alle claims binnen zijn. De bosbranden die grote delen van Zuid-Europa teisteren zullen minder impact hebben op de resultaten van NN. NN is in die markten niet actief met niet-levensverzekeringen.


De koers van het aandeel NN Group noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Belgie, Nederland, Duitsland, Nn-group, Limburg-nederlandse-provincie, Hypothecaire-lening


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…