Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China zet in op meer regulering

China zet in op meer regulering
12 aug 2021 om 11:33

China zal de komende jaren meer inzetten op regulering. Dit bleek vannacht uit het nieuwe vijfjarenplan dat de machthebbers in Beijing presenteerden.

Beijing zal vooral aandacht schenken aan veiligheid, technologie en monopolies.

Met deze nieuwe plannen blijft het volgens investment manager Nathan Levy van ING “voorzichtigheid troef” met Chinese aandelen.

“De wetgeving wordt aangescherpt in sectoren, variërend van voeding en medicijnen tot ‘big data’ en kunstmatige intelligentie. Dit alles met als doel een beter leven voor het Chinese volk. Het (politieke) risico blijft dus boven de markt hangen, met hogere risicopremies voor Chinese aandelen tot gevolg”, zo stelde Levy.

“De Chinese waakhond voor banken en verzekeringen heeft bedrijven en lokale agenten opgedragen om ongepaste marketing- en prijspraktijken aan banden te leggen en de privacybescherming van gebruikers op te voeren”, aldus econoom Jim Reid van Deutsche Bank. Wie zich niet aan de regels houdt, kan “zware straffen” tegemoet zien, aldus Reid. En dat zorgt volgens de econoom voor druk op Chinese aandelen.

Het in Amsterdam genoteerde Prosus, dat een grote aandeelhouder in het Chinese Tencent is, daalt donderdagochtend 1,2 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.