Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Afbouwen coronaregels deert maaltijdbezorger Delivery Hero niet

Afbouwen coronaregels deert maaltijdbezorger Delivery Hero niet
12 aug 2021 om 08:57

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) – Maaltijdbezorger Delivery Hero merkt nog altijd dat mensen volop gebruik maken van de mogelijkheid om thuis eten te laten bezorgen, ook nu crisismaatregelen steeds meer worden afgebouwd. De Duitse onderneming zag het aantal bestellingen in het tweede kwartaal op recordhoogte uitkomen, wat aanleiding voor de onderneming is om de financiële prognoses voor het hele jaar te verhogen.

Delivery Hero zag in de meetperiode het aantal orders met 79 procent stijgen tot 730 miljoen. Daarmee wist het bedrijf de verwachtingen van marktkenners licht te overtreffen. De groei vond plaats op het moment dat landen weer wat meer van het slot gingen en mensen vaker buiten de deur konden eten. Volgens Delivery Hero heeft dit wel enig effect gehad op de winstmarges, maar was de impact op de bestellingen gering.

Voor het hele jaar ging Delivery Hero eerder uit van een omzet van maximaal 6,6 miljard euro. In de nieuwe raming is dit maximaal 6,7 miljard euro aan opbrengsten.

De onderneming is in Duitsland ook begonnen met de verdere uitrol van zijn merk Foodpanda, dat ook boodschappen bezorgt. Na Berlijn moet Foodpanda actief worden in steden als Hamburg, München en Frankfurt. Eerder had Delivery Hero zijn Duitse activiteiten aan Just Eat Takeaway verkocht, maar na enkele jaren afwezigheid op zijn thuismarkt keerde het bedrijf er eerder dit jaar terug.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.