Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon verrast met sterke winst en solvabiliteit

Aegon verrast met sterke winst en solvabiliteit
12 aug 2021 om 07:54

Aegon heeft in het tweede kwartaal het verlies van een jaar omgebogen in een hoger dan verwachte winst, waardoor de solvabiliteit steeg en het dividend een stuk hoger uitvalt. Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend.

“Ik ben tevreden met de goede vooruitgang”, stelde topman Lard Friese.

Het nettoverlies van ruim 1 miljard euro een jaar eerder werd een nettowinst van 849 miljoen euro. Dat is een half miljard euro beter dan de analistenverwachting van 331 miljoen euro.

De grote waardedalingen van een jaar eerder vielen weg op de balans en maken plaats voor een positieve herwaardering van 468 miljoen euro bij de zogeheten ‘fair value items’.

Het operationeel resultaat steeg met 62 procent, van 347 miljoen naar 562 miljoen euro, dankzij hogere fee-inkomsten door hogere aandelenkoersen, lagere claims en kostenbesparingen. De consensusverwachting zat hier op 462 miljoen.

De Amerikaanse tak verbeterde het resultaat van 133 miljoen naar 282 miljoen euro. Analisten rekenden hier op 228 miljoen. Een jaar eerder werd het resultaat nog aanzienlijk gedrukt door de coronacrisis.

De Solvency II-ratio verbeterde met 14 procentpunt tot 208. Dit is aanzienlijk meer dan de 198 procent die de analisten hadden voorspeld.

Het dividend stijgt met 2 cent naar 0,08 euro per aandeel en dat is 1 cent meer dan analisten hadden verwacht.

In de Verenigde Staten werd ook een uitkoopprogramma gestart voor de variabele lijfrentes. Dit moet de Amerikaanse dochter Transamerica minder gevoelig maken voor marktbewegingen. JPMorgan dacht vooraf dat het aandeel positief kan reageren als Aegon opties over deze portefeuille ter sprake zou brengen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.