Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Positieve trend Thyssenkrupp houdt aan

Positieve trend Thyssenkrupp houdt aan
11 aug 2021 om 07:30

  Thyssenkrupp heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de trend van de voorgaande twee kwartalen zien doorzetten met bijna een verdubbeling van de orderinstroom op jaarbasis. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Duitse industriële conglomeraat.

Die orders kwamen over de verslagperiode uit op 8,8 miljard euro. De omzet steeg 51 procent en beliep daarmee 8,7 miljard euro, terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) nu in de zwarte cijfers terecht kwam met een winst van 266 miljoen euro tegen een verlies van 693 miljoen euro een jaar eerder. Over het tweede kwartaal van dit jaar moest het bedrijf bij deze post ook nog rode cijfers toestaan met een verlies van 220 miljoen euro.

Het nettoresultaat kwam over het derde kwartaal uit op 145 miljoen euro, een stijging met 813 miljoen euro op jaarbasis, maar dat is inclusief minderheidsbelangen. Als die buiten beschouwing worden gelaten bedroeg de nettowinst 125 miljoen euro tegen een verlies van 678 miljoen euro een jaar eerder.

Vrijwel alle divisie droegen aan de resultaatverbetering bij.  

Outlook

Thyssenkrupp bevestigde woensdag de bij de halfjaarcijfers reeds verhoogde outlook.

Voor het volledige boekjaar gaat het bedrijf uit van een significant hogere aangepaste EBIT van circa 500 miljoen euro tegen eerder een bijna break even-niveau. Over het afgelopen boekjaar kwam dit resultaat pro forma uit op een verlies van 1,8 miljard euro negatief. Netto zal er dit jaar wel verlies worden geleden, voorziet het staalbedrijf.

De omzet groeit naar verwachting met een laag dubbelcijferige percentage tegen eerder met een hoog enkelcijferig percentage ten opzichte van de omzet van het vorig boekjaar van 28,9 miljard euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.