Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

eBay presteert beter dan verwacht

eBay presteert beter dan verwacht
11 aug 2021 om 22:32

eBay heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, terwijl de winst werd gestimuleerd door de beëindigde activiteiten van het bedrijf. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalresultaten van het Amerikaanse onlineveilinghuis.

CEO Jamie Iannone sprak van een sterk kwartaal, waarbij de omzetgroei werd aangedreven door een versnelling in de betalingsmigratie en groei in advertenties. Een andere mijlpaal in het afgelopen kwartaal was volgens de bestuurder de aankondiging van de verkoop van de Koreaanse activiteiten.

eBay boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,73 miljard dollar, ofwel 15,68 dollar per aandeel, in vergelijking met 746 miljoen dollar, ofwel 1,05 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Het grootste deel van de winst van het bedrijf kwam het afgelopen kwartaal uit beëindigde activiteiten.

De aangepaste winst bedroeg 0,99 dollar per aandeel, terwijl de winst uit voortgezette activiteiten uitkwam op 0,43 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 naar 2,7 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 0,96 dollar op een omzet van 2,6 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet het onlineveilinghuis een omzet van 2,42 tot 2,47 miljard dollar. Het concern voorziet een aangepaste winst per aandeel van 0,86 tot 0,90 dollar.

Het aandeel eBay noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 2,1 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.