Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

E.ON boekt meer omzet door koud weer en hoge gasprijzen

E.ON boekt meer omzet door koud weer en hoge gasprijzen
11 aug 2021 om 09:04

DÜSSELDORF (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Het Duitse E.ON heeft het afgelopen halfjaar geprofiteerd van hogere energieleveringen door het koude weer. Het energieconcern kon daardoor compenseren voor de economische gevolgen van de coronapandemie. Ook steeg de prijs van gas, onder meer door de toegenomen vraag.

De gasprijzen zijn in Europa hoger dan ooit. Dat komt doordat de voorraden vanwege de relatief koude winter laag zijn. Normaal gesproken worden die voorraden in de zomer aangevuld maar door leveringsproblemen en het herstel van de economie is gas schaarser en dus duurder.

De omzet van E.ON steeg in het eerste halfjaar van 2021 op jaarbasis met 8 procent naar 33 miljard euro. De winst zonder incidentele posten verdubbelde bijna naar 1,8 miljard euro. De resultaten waren beter dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend. Het bedrijf heeft de verwachtingen voor het hele jaar met zo’n 15 procent opgeschroefd en rekent nu op een winst van tussen 4,4 miljard euro en 4,6 miljard euro.

E.ON laat weten dat het vanwege de overstromingen in juli de stroom heeft moeten uitschakelen van 165.000 mensen in het westen van Duitsland. Inmiddels heeft bijna iedereen weer elektriciteit, aldus het bedrijf.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.