AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 10 augustus 2021 17:22

Senaat VS akkoord met 550 miljard voor infrastructuur

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met het omvangrijke pakket investeringen in infrastructuur ter waarde van 550 miljard dollar, omgerekend bijna 470 miljard euro. De miljarden zullen worden uitgegeven aan het verbeteren van wegen, spoorlijnen, bruggen en betere internetverbindingen. Samen met eerder goedgekeurde investeringen komt het totaal op circa 1 biljoen (1000 miljard) dollar.

De goedkeuring door de Senaat betekent een duidelijke overwinning voor de Amerikaanse president Joe Biden. Uiteindelijk stemden 69 senatoren in met het plan, wat betekent dat ook veel Republikeinen instemden. De Democraten en de Republikeinen hebben ieder vijftig zetels in de Senaat.

De goedkeuring volgde na maanden van onderhandelingen. Het debat in de Senaat verliep ook bijzonder stroperig. Vooral Republikeinen die tegen het pakket waren, vertraagden het proces. Na de Senaat is het aan het Huis van Afgevaardigden om met het plan in te stemmen.

Cryptomunten

Een amendement om de manier waarop belasting wordt geheven op transacties met cryptomunten te veranderen haalde het niet. Ook een voorstel om lokale overheden om een deel van de ongebruikte coronasteun te laten gebruiken voor infrastructuur sneuvelde.

Verder werd ook met een krappe meerderheid van 50 tegen 49 stemmen ingestemd met een nader debat over een begrotingsplan van 3500 miljard dollar. Dat geld moet worden besteed aan sociale programma's en uitgaven voor het tegengaan van klimaatverandering. Hier was geen enkele Republikein voor.

Vicepresident Kamala Harris was als voorzitter in de Senaat aanwezig voor het geval ze nodig was om haar stem uit te brengen bij het staken van de stemmen. Haar stem was uiteindelijk niet nodig omdat niet alle vijftig Republikeinen stemden.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Belasting-fiscaal, Verenigde-staten, Republikeinse-partij-verenigde-staten, Huis-van-afgevaardigden-verenigde-staten, Democratische-partij-verenigde-staten, Overeenkomst-contract, Senaat-verenigde-staten

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt