Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bloomberg: nieuwe iPhones krijgen betere camera’s dan voorganger

Bloomberg: nieuwe iPhones krijgen betere camera’s dan voorganger
10 aug 2021 om 12:29

CUPERTINO (ANP) – De nieuwe iPhones die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt verschillen vooral op het gebied van de camera’s van de modellen van dit jaar, schrijft persbureau Bloomberg. Uiteraard krijgen de toestellen ook een snellere processor en komen er nieuwe schermen, maar qua uiterlijk zijn de toestellen grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 12.

Behalve betere camera’s zou Apple ook nieuwe opnamemogelijkheden voor video’s aankondigen bij de introductie van de iPhone 13. Zo kunnen die worden opgeslagen in een nieuw opslagtype met de naam ProRes waardoor er meer mogelijk is met nabewerking. Vorig jaar introduceerde Apple voor foto’s met ProRaw ook al zo’n nieuw bestandstype. Net als toen zouden de nieuwe mogelijkheden voorbehouden kunnen zijn aan de duurdere Pro-versies van de iPhone.

Normaal gesproken introduceert Apple zijn nieuwe iPhones in september. Vorig jaar werd dat vanwege leveringsproblemen door de coronacrisis uitgesteld tot oktober, maar de verwachting is dat dit niet opnieuw gebeurt.

iOS 15

Eerder dit jaar kondigde Apple al iOS 15 aan, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone. Dat bevat ook allerlei nieuwe mogelijkheden, maar die komen ook voor oudere iPhones beschikbaar.

Bovendien komt Apple met een controversieel systeem om fotobestanden die Amerikaanse gebruikers opslaan bij clouddienst iCloud al op het eigen toestel te scannen op afbeeldingen van kinderporno. Veiligheidsexperts wijzen erop dat andere landen mogelijk kunnen eisen dat systeem te gebruiken om andere afbeeldingen op te sporen, waarmee de veiligheid en privacy van iPhone-gebruikers verder in het gedrang komen. Apple zegt dat niet toe te staan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sligro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.