Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis
9 aug 2021 om 07:14

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – De Duitse export is weer terug op het niveau van voor de crisis. Dat constateren economen van ING, nadat bekend werd dat de uitvoer van de grootste economie van de eurozone voor de veertiende maand op rij is toegenomen.

De oosterburen voerden in juni 1,3 procent meer uit dan in mei. Daarmee was de exporttoename veel sterker dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Zij gingen eigenlijk uit van een plus van 0,3 procent. In de voorgaande maand steeg de Duitse uitvoer volgens een bijgesteld cijfer met 0,4 procent.

Volgens de kenners bij ING laten de cijfers zien dat de recente verstoringen in internationale toeleveringsketens nog niet echt invloed hebben gehad op de Duitse export. Maar dit kan nog veranderen, waarschuwen ze.

Vorige week werd bekend dat de industriële productie in Duitsland in juni voor de derde maand op rij was gedaald. Tegelijkertijd liepen het aantal geplaatste fabrieksorders en de levertijden van producten verder op. Wat meespeelt is dat bij sommige grondstoffen tekorten spelen omdat de vraag ernaar heel sterk is toegenomen. De Duitse auto-industrie heeft daarbij veel last van het wereldwijde chiptekort.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.