Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: CM.com supersonische groeier

Beursblik: CM.com supersonische groeier
6 aug 2021 om 08:57

Zakenbank Kempen heeft de taxaties voor CM.com flink verhoogd, na de halfjaarcijfers van het bedrijf. Dit bleek uit een rapport van analist Nigel van Putten.

CM.com meldde vorige week een “supersonische groei” van maar liefst 85 procent in de eerste helft van 2021, merkte Van Putten op. Daarmee presteerde CM.com flink beter dan sectorgenoten en ook duidelijk beter dan verwacht.

Vooral in Nederland deed CM.com het volgens de analist buitengewoon goed.

CM.com verhoogde bij de halfjaarcijfers ook de outlook. Het bedrijf mikt nu op een jaaromzet van 220 tot 240 miljoen euro. Eerder mikte het nog op 205 tot 225 miljoen euro. Kempen verwacht dat de bovenkant van die nieuwe bandbreedte haalbaar is.

“Hoewel we het niet oneens zijn met het huidige koersniveau, denken we dat de aandelen nu redelijk de huidige realiteit en sterke vooruitzichten van het bedrijf weerspiegelen”, zei Van Putten, die daarom zijn koopadvies introk, hoewel dat geen makkelijke beslissing was voor de analist. Er rest te weinig opwaarts potentieel op de korte termijn, denkt hij, en hij adviseert beleggers om een beter instapmoment af te wachten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.