Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder omzet en winst voor Fagron

Minder omzet en winst voor Fagron
5 aug 2021 om 07:18

Fagron heeft in de eerste helft van 2021 de omzet licht zien dalen en de winstgevendheid een stukje harder. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialist in magistrale bereidingen.

“Zoals verwacht hebben de ontwikkelingen rond Covid-19 onze markten in de eerste helft van 2021 nog sterk gedomineerd”, zei CEO Rafael Padilla in een toelichting. Wel zag de topman dat het tweede kwartaal herstel bracht in alle regio’s. Autonoom behaalde Fagron een omzetgroei van 4,9 procent in het tweede kwartaal.

Padilla wees donderdag ook op de stijgende kosten voor grondstoffen en transport. En die kunnen niet altijd worden doorgerekend aan de klant, of slechts met vertraging. Dat drukt op de marge, aldus de CEO.

Resultaten 

De omzet van Fagron daalde in de eerste helft van 2021 licht met 0,8 procent naar 277 miljoen euro. De consensus hield rekening met een omzetdaling tot 274 miljoen euro, ofwel een daling van 1,6 procent ten opzichte van de omzet van 279 miljoen euro in de eerste helft van 2020.

De EBITDA liep op jaarbasis terug van 61,3 miljoen naar 55,3 miljoen euro. Voor bijzondere posten was dit een daling met 11,0 procent tot 56,0 miljoen euro. De consensus rekende op 60,9 miljoen euro.

De nettowinst van Fagron daalde op jaarbasis met bijna 15 procent naar 26,9 miljoen euro. De nettowinst hadden de analisten geschat op 30,3 miljoen euro, ruim 4 procent minder dan de 31,6 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2020.

De schuldratio kwam uit op 2,18 procent, fractioneel hoger dan een jaar eerder.

Outlook

Fagron specificeerde de outlook voor 2021. De magistrale bereider rekent nog altijd op een stijging van zowel de omzet en mikt op een REBITDA van 118 tot 124 miljoen euro. In 2020 kwam Fagron uit op 124 miljoen euro.

Volgens CEO Padilla is er grote druk om de electieve zorg weer op te schalen, “en bij Fagron staan we klaar om onze klanten daarbij te ondersteunen”.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.