Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China heropent kolenmijnen vanwege stijgende energievraag

China heropent kolenmijnen vanwege stijgende energievraag
5 aug 2021 om 09:07

PEKING (ANP/BLOOMBERG) – China heropent nog vijftien kolenmijnen om aan de stijgende energievraag in het land te voldoen, in de regio’s Xinjiang en Shanxi. Daarmee verkiezen de Chinezen het economische belang boven klimaatdoelen. Voor de noordelijke regio Binnen-Mongolië werd vorige week al de heropening van 38 kolenmijnen aangekondigd.

Hiermee probeert het Aziatische land ook de prijzen van steenkool wat te drukken. Die stegen dit jaar tot nu toe met een derde naar een recordhoogte door de enorme vraag.

De regering van president Xi Jinping blijft zoeken naar een balans tussen het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en het kunnen voldoen aan de vraag naar energie, mede veroorzaakt door het aantrekken van de industrie. Chinese beleidsmakers adviseerden vorige maand nog om het tempo waarop de uitstoot in het land werd teruggeschroefd, te verlagen. Anders zou het economische groei in de weg kunnen staan.

De Chinese president beloofde eerder om China tegen 2060 CO2-neutraal te maken. Dat betekent onder meer dat ’s werelds grootste vervuiler snel zal moeten omschakelen van fossiele brandstoffen naar schone energie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.