Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen groene opening Wall Street

Futures voorspellen groene opening Wall Street
3 aug 2021 om 12:43

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet na het overwegend lagere slot van maandag. Rond lunchtijd staat de S&P 500-future 0,4 procent in de plus.

Het zijn vooral bedrijfscijfers die de indexen dinsdag in het zadel moeten gaan helpen, want de macro-agenda is nauwelijks gevuld.

In het algemeen zijn beleggers positief over het cijferseizoen tot dusver, maar daar staan de zorgen over de mogelijke economische impact van de deltavariant van het coronavirus, hoge inflatie en reguleringsdrift in China tegenover.

“Beleggers maken zich zorgen over de vertraging in de economische data en de verkoopgolf in China”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Gisteren zagen we een ondermaats PMI-rapport, wat de zorgen aanwakkert over de economische groei”, aldus Aslam.

Vanmiddag verschijnen de Amerikaanse fabrieksorders uit juni. Marktkenners rekenen op een stijging met 1,0 procent.

De euro/dollar noteert rond lunchtijd op 1,1884. Een vat WTI-olie herstelt iets van de dip van maandag en handelt rond 72 dollar.

Bedrijfsnieuws

DuPont heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Het aandeel ging voorbeurs 2 procent hoger.

NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer omzet behaald dan gemiddeld verwacht en verwacht dat deze trend doorzet. De chipmaker rekent op een zeer robuuste groei voor de rest van 2021, evenals in 2022. In de voorbeurshandel daalde het aandeel licht.

Eli Lilly kwam voorbeurs met gemengde resultaten, waarbij de omzet boven verwachting was, maar de aangepaste winst eronder uitkwam. De outlook is aan de voorzichtige kant. Het aandeel lijkt ruim een procent lager te openen.

Slotstanden

Maandag sloten de drie grote indexen op Wall Street overwegend lager nadat de winsten van eerder op de dag richting het slot verdampten. De S&P 500 sloot uiteindelijk 0,2 procent lager bij een slot van 4.387,16 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 34.838,16 punten en de Nasdaq steeg licht bij een slotstand van 14.681,07 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.