Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese centrale bank blijft cryptomarkt hard aanpakken

Chinese centrale bank blijft cryptomarkt hard aanpakken
31 jul 2021 om 08:05

PEKING (ANP/BLOOMBERG) – De Chinese centrale bank gaat door met de harde aanpak van de markt voor digitale munten, zo werd zaterdag gemeld. De afgelopen tijd treden de Chinese autoriteiten steeds strenger op tegen de handel in cryptomunten vanwege zorgen over onder meer fraude en witwassen. Daarnaast wordt ook het minen van digitale valuta in China steeds meer aan banden gelegd vanwege het hoge energieverbruik dat daarmee gepaard gaat.

Peking is bezorgd over de financiële risico’s die met crypto’s zijn gemoeid. Volgens China worden cryptomunten vaak gebruikt voor zwarte handel, wapensmokkel, gokken en drugshandel. De overheid heeft grote banken en betalingsdienstverleners verboden actief te zijn met de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto’s. China zegt dat digitale munten een bedreiging voor de financiële stabiliteit vormen.

Daarnaast is China bezig het minen van digitale munten zoals bitcoins tegen te gaan. Het grote energieverbruik staat namelijk haaks op de duurzame ambities van China, dat een belangrijke speler is bij het minen van crypto’s.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.