Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brunel verwacht weer omzetgroei

Brunel verwacht weer omzetgroei
30 jul 2021 om 07:55

Brunel heeft in heet tweede kwartaal van 2021 aan de eigen verwachtingen voldaan en liet zich positief uit over de tweede jaarhelft. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

CEO Jilko Andringa vindt dat de prestaties in het tweede kwartaal de weerbaarheid van Brunel aantonen. “Alle regio’s zijn nu winstgevend en over de brede linie verbeteren de marges.”

“Gecombineerd met een strikt kostenbeheer en uitstekende operationele prestaties, brengt dit onze EBIT op gezonde niveaus”, meent de topman.

Andringa is er dan ook van overtuigd dat Brunel in de tweede helft van 2021 weer omzetgroei zal realiseren en het fundament legt voor een hoge enkelecijferige groei in de komende jaren.

Resultaten

Voor het tweede kwartaal rekende Brunel op een voortzetting van de trends uit het eerste kwartaal. De omzet zou gelijk zijn aan die in de eerste drie maanden, “kortom, een veel kleinere daling op jaarbasis, hoewel nog altijd gedrukt door Covid-19.”

De brutomarge en EBIT zouden wel lager liggen dan in het eerste kwartaal, als gevolg van kalendereffecten en minder werkdagen. Op jaarbasis zou de EBIT evenwel een significante stijging laten zien, dankzij kostenbesparingen die Brunel doorvoerde.

Brunel kwam daadwerkelijk uit op een kwartaalomzet van 214,1 miljoen euro, een miljoen euro meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar, maar wel 6 miljoen euro minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De brutomarge daalde op kwartaalbasis van 23,1 naar 22,2 procent en de EBIT bedroeg 7,6 miljoen euro, tegenover 10,7 miljoen euro in het eerste kwartaal. De EBIT-marge daalde van 5,0 naar 3,6 procent.

In het tweede kwartaal van 2020 behaalde Brunel echter een brutomarge van 18,9 procent met een EBIT van slechts 0,8 miljoen euro.

Brunel wist de operationele kosten in het tweede kwartaal op jaarbasis met 2 procent terug te dringen. Over de eerste jaarhelft daalden de kosten zelfs met 10 procent.

Outlook

Brunel verwacht dat de trends uit het tweede kwartaal doorzetten in het derde kwartaal. Dit zal resulteren in een hogere omzet en brutowinst op zowel jaarbasis als kwartaalbasis.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Brunel

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.