AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP vrijdag, 30 juli 2021 07:54

AEX over breed front omlaag, Air France-KLM wint na cijfers

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index ging vrijdag over een breed front omlaag. Beleggers namen gas terug na het nieuwe slotrecord een dag eerder. De beurshandel werd opnieuw gedomineerd door de kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven. Op het Damrak werd de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM hoger gezet ondanks een fors verlies in het afgelopen kwartaal. Daarnaast werd uitgekeken naar de cijfers over de economische groei en de inflatie van de eurozone.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de min op 752,99 punten. De MidKap verloor 0,9 procent tot 1053,84 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 1 procent.

Fintechbedrijf Adyen was de grootste daler in de AEX met een verlies van 2,2 procent. Techinvesteerder Prosus verloor 1,5 procent. De Chinese technologiebedrijven, waarin het bedrijf investeert, lieten weer flinke verliezen zien na het stevige herstel een dag eerder. De Chinese techsector kreeg eerder deze week al rake klappen door de hardere aanpak van de sector door de autoriteiten in het land. KPN, Unilever en Wolters Kluwer waren de enige stijgers met plussen tot 0,2 procent.

Air France-KLM

In de MidKap stond Air France-KLM (plus 1,5 procent) in de kopgroep. De luchtvaartcombinatie leed in het tweede kwartaal een verlies van bijna 1,5 miljard euro. Wel ziet het concern lichtpunten, want de boekingen lopen deze zomer weer binnen nu Europeanen op vakantie willen en gevaccineerde Amerikanen welkom zijn in Europese Unie. Concurrent IAG, het moederbedrijf van British Airways, zakte 3 procent in Londen na teleurstellende resultaten.

Aperam won 1,9 procent. De roestvrijstaalmaker zag de kwartaalwinst bijna verdubbelen dankzij een gunstige prijsontwikkeling en verwacht dat de positieve trend ook in de tweede jaarhelft wordt voortgezet. Daarnaast gaat Aperam voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen.

WDP

WDP verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar na een stijging van de winst in de eerste jaarhelft. Ook gaat de vastgoedinvesteerder meer dividend uitkeren. Het aandeel klom 1 procent. Detacheerder Brunel won 5 procent dankzij meevallende resultaten. IT-dienstverlener Ctac, die ook met cijfers kwam, verloor 2,8 procent.

Iliad werd 61 procent meer waard in Parijs. De Franse miljardair Xavier Niel wil het resterende belang in de internetaanbieder in handen krijgen. Niel, die ook grootaandeelhouder is van Unibail-Rodamco-Westfield, biedt 182 euro per aandeel Iliad. De Franse autobouwer Renault keerde terug naar winst en werd beloond met een koerswinst van 3 procent.

De euro was 1,1892 dollar waard, tegen 1,1885 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 73,30 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 75,70 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Air-france-klm, Frankrijk, Europa-werelddeel, Renault, Aperam, Economische-groei, Wolters-kluwer, Welkom


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

De beurs gaat 20% crashen – Jeremy Grantham

januari 27, 2023

Signify stelt teleur, ASML wat nu? | 27 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 26, 2023

JET veert op – 26jan23

januari 26, 2023

Update cijfers ASML!

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op